додому Новини Шоколад замість традиційних фарб: черкащанка створює смачні портрети

Шоколад замість традиційних фарб: черкащанка створює смачні портрети

0

Шоколадні портрети та листівки виготовляє черкащанка Анастасія Ділова. Майже три роки вона перетворює кілограми солодкого матеріалу в креативні подарунки. Про нестандартне захоплення, техніку підкорення шоколаду та смачні роботи сайт vikka.ua спілкувався з майстринею.

"Процес малювання займає в середньому 4-6 годин залежно від якості фото, розміру та кількості деталей на портреті. Сам малюнок виконується поступово: від найтемніших до найсвітліших тонів. А потім все заливається шоколадом. Таким чином готову роботу можна побачити лише після застивання. Тому помилок допускати під час роботи не потрібно", – розповідає черкащанка.

Перший шоколадний портрет Анастасія зробила на річницю весілля свого друга, і здивувати подарунком вдалося.

"Він знав, що я люблю майструвати щось своїми руками, але цього разу хотілося його здивувати. Ідея з шоколадним портретом виникла спонтанно, вирішила спробувати. Над цією першою роботою просиділа більше семи годин. Було дуже страшно, але наперекір всім моїм сподіванням робота вийшла кращою, ніж очікувала, – пригадує майстриня.

З того часу минуло майже три роки, як черкащанка виготовляє оригінальні подарунки й для замовників з інших міст України, возять їх і за кордон. Попри те, що Анастасія виготовляє і листівки, портрети – поза конкуренцією.

"Як не дивно, але звертаються здебільшого жінки, замовляючи портрети для своїх чоловіків. У цьому випадку стереотип про те, що представники сильної статі не дуже полюбляють солодощі, не спрацьовує", – зауважує черкащанка.

Шоколад для створення своїх робіт Анастасія замовляє у кондитерських магазинах. Скільки солодкого матеріалу пройшло через її руки, черкащанка не береться сказати. Припускає, що кілограмів десять уже перетворилися у портрети та листівки.

"Знаю історію одного портрету, який з`їли через 5 хвилин після отримання подарунку. Здебільшого їх з`їдають, але є ті, хто просто зберігає презент. Правду кажучи, не знаю, як довго він зможе зберігати свій вигляд, адже це все-таки продукт, який псується з часом", – зауважує майстриня.

Анастасія Ділова переконує: щоб опанувати таку техніку, особливі художні здібності мати не потрібно, головне бажання і наполегливість. Однак базові знання про малювання та пропорції не будуть зайвими.

"Процес виготовлення портрету починається з вибору фото. Для портрету з шоколаду підходить не кожний варіант. І цьому необхідно приділити не мало часу, далі готується заготовка у програмі для роботи із зображеннями, а вже потім розпочинається безпосередньо робота з шоколадом", – розповідає майстриня.

Проте є у такого захоплення і "побічний" ефект. Тим, хто є палкими шанувальниками шоколаду, варто зважити усі "за" і "проти" перш ніж братися за таке заняття.

"У процесі роботи з шоколадом ставлення до нього змінилося. До того, як почала виготовляти подарунки, і так його не дуже їла. Згодом був період, що дивитися на нього не могла, але зараз вже нормально ставлюся – звикла", – зізнається майстриня.

До сьогодні черкащанка виготовляла портрети максимального А-4 формату. Однак у найближчих її планах – спробувати виготовити роботу удвічі більшу.

"Ще дуже хотілося б виконати щось масштабне, але таку роботу може подужати тільки команда, адже для того, щоб портрет витримав свою вагу під час перевертання, необхідно, щоб він важив щонайменше кілограмів десять", – додає Анастасія Ділова.

Усі світлини надані героїнею публікації

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаська майстриня виготовляє оригінальні солодкі букети.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version