додому Новини Щоб не допустити Одарича до виборів, БПП, Батьківщина і "ляшківці" об’єднались із...

Щоб не допустити Одарича до виборів, БПП, Батьківщина і "ляшківці" об’єднались із екс-регіоналами

0

Кілька провідних політичних сил міста, які нібито за ідеологією мали бути антагоністичними, сіли за один стіл та разом переконували одне одного, що "чорне" – то є "біле" і навпаки. Представників Блоку Петра Порошенка, ВО "Батьківщина", Народного фронту, Радикальної партії Олега Ляшка, партії "Наш край", Відродження, Опозиційний блок об’єднало одне – особа чинного міського голови Сергія Одарича та його Партія вільних демократів, пише сайт "Кропива".

Оскільки, як виявилося під час учорашньої прес-конференції, в залі зібралися однодумці, то їм не вартувало багато зусиль переконати одне одного в тому, що Одарича та його партію зняли з виборів законно, а ЦВК незаконно розпустила місцеву ТВК, яка наважилася на такий "мужній" крок.

А от журналісти прийшли на захід по сенсацію. В анонсі до прес-конференції та спільній заяві партій говорилося, що будуть надані неспростовні докази того, що Черкаси продано, і що продала їх член ЦВК Тетяна Лукаш – покупці прогнозовані Одарич-Бродський. Але всі сподівання на сенсацію розвіяв представник БПП Ігор Калашник.

"По ЗМі пройшла така інформація, що куратора ЦВК по Черкащині Тетяну Лукаш купив Бродський з Одаричем, і що на це є підтвердження. Поки що це лише інформація", – пояснив Ігор Калашник анонс на сенсацію на йому ж підконтрольному ресурсі.

Хоча певна сенсація вже була, хоча й не така гучна – це те що за одним столом в єдиному пориві злилися демократичні сили та партії правонаступниці Партії регіонів. Цей факт лише черговий раз довів, що ідеологія у всіх одна – це доступ до влади та міського бюджету, але для цього у кожного свій шлях.

В загальній гнітючій обстановці учасників "что делать, все пропало" ситуацію із законним рішенням про зняття з виборів мера та його партії намагався пояснити член розпущеної ТВК Віктор Плахута.

"Була ситуація коли представники Партії вільних демократів намагалися виселити комісію з приміщення. Проте в результаті їхні прагнення втихомирили правоохоронці. Ми постійно надаємо звіти у ЦВК, але чомусь там немає наших постанов, якими ми підкріплюємо свої рішення і подаємо у звітах. Коли дзвонимо туди, то нам або не відповідають, або ж просто кладуть слухавку, або погрожують. Всі питання, які перед нами ставила ЦВК, ми розглянули в законному порядку, а ЦВК від нас просто вимагає ухвалити рішення. Мені некоректно оцінювати позицію і поведінку ЦВК, але потрібно ухвалювати рішення по конкретному документу, а не просто на чиємусь бажанні, що так повинно бути і так потрібно ухвалити", – пожалівся на нелегку долю членів ТВК Віктор Плахута.

Далі слово брали представники різних політичних сил і навіть громадських організацій, переважно виступи були малозрозумілі та непереповнені суттю та змістом. Відео деякими із них опублікували кореспонденти сайту "Прочерк".

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version