додому Новини Кримінал СБУ заблокувала групи у месенджерах, які допомагали чоловікам уникати мобілізації

СБУ заблокувала групи у месенджерах, які допомагали чоловікам уникати мобілізації

0

Кіберфахівці Служби безпеки заблокували три групи у месенджерах, що поширювали інформацію про місця дій ТЦК для допомоги чоловікам уникнути мобілізації. Про це повідомляє пресслужба УСБУ в Черкаській області.

Деструктивні Telegram-канали та групи у Viber діяли в містах Золотоноша, Умань, Ватутіне.

Учасники груп, здебільшого чоловіки призовного віку, отримували інформацію про заходи ТЦК в області, зокрема про маршрути та місця вручення повісток. Адміністратори поновлювали дані щогодинно, попереджаючи учасників групи. Підписники, чисельністю до 3500 осіб, могли також поширювати інформацію, отриману від власних інформаторів серед місцевих мешканців.

Оперативники СБУ встановили адміністраторів груп, зокрема одного з жителів Золотоноші, який керував групою з грудня 2023 по січень 2024 року, публікуючи дані про видачу повісток. Під час обшуків у місцях проживання адміністраторів правоохоронці виявили сім-картки та мобільні телефони із доказами протиправних дій.

СБУ повідомила одному фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період). Розглядається питання про повідомлення підозр іншим учасникам схеми.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version