додому Новини Черкащина Рибоохоронний патруль нагадав черкаським рибалкам про штрафи і правила лову

Рибоохоронний патруль нагадав черкаським рибалкам про штрафи і правила лову

0

Як та  скільки повинен ловити любитель рибалка, щоб не отримати штраф? На ці питання журналістам vikka.ua відповів начальник відділу іхтіології, регулювання рибальства та меліорації Черкаського рибоохоронного патруля Олександр Жежеря.

Як стверджує Олександр на сьогодні є чотири  основні правила, любительського лову риби.

“Найголовніше рибак не повинен перевищувати добову норму в три кілограми на рибалку. По друге, це мати не більше 7 крючків незалежно від кількості інструментів лову, тобто це може бути як і дві вудки по 3 і 4 гачки, так і 7 по одному. Третє, це не використовувати заборонені засоби лову та останнє кожен рибалка має мати при собі лінійку і ваги для самоконтролю, оскільки законом передбачені норми вилову риби, для кожної риби вони індивідуальні», – зазначив він під час ефіру на телеканалі ВІККА.

Вся риба за нормами має бути не менше таких значень:

Білий амур – 40 см;- білизна – 30 см; – вугор – 50 см; – головень – 24 см; – короп – 25 см; – лин – 20 см; – лящ – 32 см; – плітка – 18 см; – сазан – 35 см; – синець – 22 см; – сом – 70 см; – судак – 42 см; – тараня – 18 см; – товстолоб – 40 см; – чехоня – 24 см; – щука – 35 см; – рак – 10 см.

За порушення цих правил на рибалку будуть накладені штрафи на громадян від 3400 до 8500 грн і на посадових осіб – від 6800 до 13600 грн.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version