додому Новини Розподіл бюджетних коштів Черкас визнали недоброчесним

Розподіл бюджетних коштів Черкас визнали недоброчесним

0

Черкаси посіли 6 місце у рейтингу прозорості-участі-доброчесності місцевих бюджетів серед 17 українських міст, отримавши 37,3% від загальної кількості балів. Це відповідає "мінімальному рівню" забезпечення бюджетної прозорості, участі та доброчесності, і є дещо нижчим за середньозважений показник в 47, 4 балів. Про це під час прес-конференції повідомили представники КМГО "Молода Черкащина". 

Загальною тенденцією, що притаманна Черкасам, є практика надання часткової інформації про минулу, поточну та прогнозовану на майбутнє бюджетну політику. Департаменти міськради по-різному ставляться до відповідей на інформаційні запити. На думку активістів, така ситуація не забезпечує принципу прозорості та підзвітності органу місцевого самоврядування. 

Проаналізували дослідники місцевий бюджет на прозорість, участь та доброчесність. Так, за першим індексом Черкаси отримали 37,1%, що відповідає мінімальному рівню. За критерієм "участі" Черкаси досягли "обмеженого рівня", забезпечивши виконання 47, 5% критерії цього розділу.

А от рівень доброчесності виявився незадовільним – 19 %. Дослідники відмічають: політика міської ради у сфері забезпечення прозорості бюджетних коштів як така відсутня. Зокрема рішення ухвалюються під тиском громади, консультуються з містянами радше для протоколу, уже маючи готові рішення.

Як повідомляв сайт vikka.ua, кошти на ліки для черкащан-чорнобильців шукатимуть в обласному бюджеті.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version