Різдвяний піст починається з 15 жовтня і продовжується до 25 грудня. Різдвяний піст це традиційна підготовка до свята. Він зроблений для того, щоб підготуватись духовно. Піст не призначений для покарання тіла, а для концентрації на Богові.
Деякі люди не зможуть постити без їжі (наприклад, діабетики), але може тимчасово відмовитися від чогось, аби якнайбільше зосередити свою увагу на Господі.
Так під час посту забороняється: м’ясні продукти, молочка, яйця, макарони, випічка, алкоголь, гучні гуляння.
В той жи час під час посту дозволено: бобові, крупи, овочі, фрукти, ягоди, гриби, насіння та горіхи, риба (в певні дні посту)
Але не всі зобов’язані тримати піст, від посту звільняються: діти до 14 років, люди після 60, тяжкохворі, вагітні, матері після пологів, ті хто на грудному вигодовуванні, тяжко пацючі, військові, ті хто подорожують (понад 8 годин), харчуються зі столу інших, ті хто живе за милостиню.