додому Новини Рекордна кількість людей та три мандати на руки: у Черкасах знову перенесли...

Рекордна кількість людей та три мандати на руки: у Черкасах знову перенесли слухання щодо Соснівки

0

Громадські слухання щодо громадської і житлової забудови мікрорайону "Соснівський", які мали відбутися 19 лютого о 14:00 в Будинку культури ім. І. Кулика, зібрали рекордну кількість людей. За годину реєстрації вирішувати долю Соснівки прийшло близько тисячі осіб, повідомляє кореспондент vikka.ua.
 
Серед присутніх на слуханнях – міський голова Анатолій Бондаренко та його заступники, чиновники, депутати, громадські активісти та представники забудовника.
 
Коридори та периметр будівлі оточили поліцейські, які здійснювали охорону правопорядку. Усіх відвідувачів перевіряли за допомогою металошукачів. 
 
 
У холі будинку культури працювало 15 столів для реєстрації. Однак через велику кількість людей, які прийшли на слухання, усіх своєчасно зареєструвати не вдалося. 
 
За словами директора департаменту організаційного забезпечення Черкаської міськради Лілії Маліщук, лише на початок слухань було зареєстровано 805 учасників слухань та більше півсотні гостей.
 
"Ми ніколи не думали, що буде так багато людей", – зазначила вона.
 
 
Перед початком обговорення депутат міськради Павло Карась запропонував провести голосування таємно, поставивши дві скриньки для голосів "за" і "проти", аби не затримувати людей. Більшість присутніх підтримала таку пропозицію, однак після обговорення та прийняття резолюції шляхом відкритого голосування.
 
Тим часом  черкащанка Ольга Касьянова із трибуни дорікнула організаторам слухань, що через замале для такої кількості людей приміщення людям стає зле, тому попросила забезпечити належні умови перебування. При цьому наголосила, що проводити слухання потрібно саме зараз, доки зібралися люди.
 
У цьому їй заперечили деякі активісти і депутати. Так, депутат міськради Олексій Романов запропонував перенести слухання у більше приміщення. Думки присутніх щодо цього розділилися майже порівну. 
 
Разом з тим,  колишній член виконкому Дмитро Кухарчук наголосив на можливому фальшуванні результатів голосування. Він продемонстрував три мандати, які отримав із різних столів реєстрації на один паспорт. Тому також вимагав перенести захід.
 
Врешті Лілія Маліщук оголосила перенесення слухань на неділю, 26 лютого, у Палац спорту "Будівельник", розрахований на більшу кількість місць. Точний час початку слухань у міськраді обіцяють оголосити у найближчі дні.
 
Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські екологи пропонують створити на базі Соснівки заповідник.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version