додому Новини Рада підвищила мінімальну пенсію сім'ям військових у разі втрати годувальника

Рада підвищила мінімальну пенсію сім'ям військових у разі втрати годувальника

0

З 1 січня 2015 року збільшується мінімальний розмір пенсій у разі втрати годувальника. Про це інформують у прес-службі Черкаської міської ради.

Згідно зі змінами, пенсії у разі втрати годувальника, які призначаються членам сімей військовослужбовців, не можуть бути нижче двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність. Про це повідомила начальник відділу з нагляду за призначенням, перерахунками та виплатою пенсій департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Віта Лебедкіна.

Нині розміри таких пенсій не можуть бути нижче розміру одного такого прожиткового мінімуму. Передбачається і проведення перерахунків за новими нормами раніше призначених пенсій.

За словами Лебедкіної, не виникне ситуації, коли існуватиме дисбаланс між розмірами пенсій осіб, призначених до та після набуття чинності Закону. Усі пенсії в разі втрати годувальника згідно із Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" будуть обчислені з 01.01.2015 за новими нормами.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version