додому Новини Безпека П’ятьох людей госпіталізували після вживання страв із черкаського закладу харчування

П’ятьох людей госпіталізували після вживання страв із черкаського закладу харчування

0

У Черкасах зафіксоване групове отруєння. П’ятеро осіб госпіталізовані до медзакладів із симптомами гастроентериту після вживання страв із закладу громадського харчування. Повідомляє Черкаський ОКЦПХ.

1-2 вересня 5 осіб госпіталізовано з ознаками гострої кишкової інфекції. Серед симптомів: лихоманка, блювота, біль у животі, пронос. Більшість хворих було доставлено до Черкаської міської інфекційної лікарні та 1 особу до районної лікарні Червонослобідської сільської ради. Серед потерпілих – двоє дітей.

Хворі пов’язують своє отруєння із вживанням страв, виготовлених в одному із закладів громадського харчування Черкаського району.

Загальний стан пацієнтів – середньої важкості. Попередній діагноз – гастроентерит здогадно інфекційного походження. Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху фахівці проводять епідеміологічне розслідування випадку з комплексом відповідних лабораторно-інструментальних досліджень

Довідково: гострі кишкові інфекції (ГКІ) – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які активізуються влітку та можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Найчастіше збудники кишкових інфекцій містяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Профілактика ГКІ:

дотримуватися правил особистої гігієни: мити руки та продукти;

не споживати продукти, що зберігалися з порушенням умов зберігання;

мити фрукти та овочі чистою водою, перш ніж готувати;

не нехтувати часом термічної обробки продуктів із м’яса та риби тощо.

Щоб захистити себе та своїх дітей від гострих кишкових інфекцій, достатньо виконувати прості профілактичні дії та в разі нездужання обов’язково звертатися до лікаря.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version