додому Новини Прокуратура хоче повернути ділянку за драмтеатром у власність міста

Прокуратура хоче повернути ділянку за драмтеатром у власність міста

0

Обласна прокуратура подала до господарського суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення Черкаської міської ради про передачу у власність черкаському приватному підприємству земельної ділянки за драмтеатром. Її вартість становить понад 1,2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У 2010 році рішенням Черкаської міської ради підприємству незаконно передали у власність на умовах договору ренти земельну ділянку площею 4970 кв.м., що розташована по вул. Гоголя, 261, де був розташований центральний сквер міста і фонтан, під незавершене будівництво.

Тепер на цьому місці – виритий котлован, що обмежує рух транспорту у центрі міста та створює незручності для громадян.

Прокуратура звернулася з позовом до суду "з метою захисту інтересів держави та повернення землі у комунальну власність". Вона вимагає визнати рішення незаконним, розірвання договору ренти та державного акта на право власності недійсним.

Позов розглядають у суді.

Крім того, міська прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом незаконного зняття з балансу комунального підприємства скверу "Театральний" та його складової частини – фонтану, вартістю понад 550 тис. грн, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version