додому Новини Проїзд у тролейбусах для студентів та учнів Черкас стане удвічі дешевшим

Проїзд у тролейбусах для студентів та учнів Черкас стане удвічі дешевшим

0

Відтепер в Черкасах для студентів і учнів продаватимуть не проїзні квитки, а пільгові проїзні талони. Їхня вартість буде на 50% меншою. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Черкаської міської ради. Ціна питання – 730 тис. грн. Ці кошти – це компенсація решти 50% з міського бюджету КП "Черкасиелектротрансу".

Програма діяла і минулого року. Але тоді купували проїзні на місяць. Зараз же студенти і учні шкіл можуть купувати квитки.

Затвердження проекту рішення викликало обговорення серед членів виконкому. Зокрема, Іван Кієнко, член виконкому на громадських засадах, назвав це проект рішення "радянським".

– Минулого виконкому ми розглядали фінансовий план КП "Черкасиелектротранс". Ми дивилися, як можна монетизувати пільги, розвивати тролейбусний парк. Ми хочемо зробити щасливими студентів та учнів за рахунок тих, хто платить за квитки з міського бюджету, – зазначив Іван Кієнко.

За словами Сергія Гончара, тролейбусному парку вигідно отримувати субвенції та компенсації з бюджету, як міського так і державного, ніж розвивати саме комунальне підприємство.

Зрештою проект програми був ухвалений одноголосно.

Як повідомляв сайт vikka.ua,  у черкаських тролейбусах лише третина пасажирів оплачує проїзд.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version