додому Новини Черкаси Правда про ДФТГ Черкас: служба без відстрочки та зарплат

Правда про ДФТГ Черкас: служба без відстрочки та зарплат

0

З початку повномасштабної війни в Черкасах з’явилися ДФТГ і вони обросли безліч міфів і чуток. Розвіяв ці міфи Вячеслав Гора, командир черкаського ДФТГ, під час ефіру програми “Четверта влада”. 

Перший міф. Всі, хто служить у ДФТГ це люди, які не підлягають мобілізації й не потрапляють на «нуль». Однак, як наголошує Вячеслав Гора, командир Добровольчого формування Черкаської територіальної громади №1. Всі учасники добровольчого формування не отримують ніякої відстрочки від армії.

“Кожен доброволець який вступає до лав добровольчих формувань підписують контракт в 4 екземплярах 1 екземпляр знаходиться у нього, другий екземпляр в мене як командира, третій екземпляр знаходиться у військовій частині якій підпорядковується підрозділ і четвертий в ТЦК й люди вже знаходяться на обліку в центрі територіального комплектування, а більше ніж 300 членів формування на добровільних засадах пішли служити до ЗСУ.”- розповів Вячеслав Гора.

Другий міф. Ніби члени формування отримують зарплати на рівні з воїнами ЗСУ. Проте згідно із законом« Про основи національного спротиву» члени формування є “волонтерами зі зброєю”.

“Добровольці не отримують ніякого грошового утримання, Якщо хтось не вірить ми щиро раді бачити вас в лавах ДФТГ приходьте і самі подивіться на ці зарплати. Для підтримки членів ДФТГ міськрада виділила кошти на разову виплату всім хто служить в лавах добровольчого формування.” – поділився Вячеслав Гора.

YouTube video player

Читайте також на сайті ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version