додому Новини Працівники черкаського "Азоту" хочуть, щоб на підприємство приїхав Гройсман

Працівники черкаського "Азоту" хочуть, щоб на підприємство приїхав Гройсман

0

Критичну ситуацію на черкаському "Азоті" мали розглянути 31 березня депутати облради, однак через зірване засідання сесії до цього питання так і не дійшли. Працівники підприємства сподівалися, що депутати запросять Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана на завод. Про це повідомив депутат Черкаської міської ради Павло Карась. Його "азотівці" уповноважили донести інформацію до обласних обранців.

"Критична ситуація склалася на найбільшому підприємстві нашої області – черкаському "Азоті". Завод не працює, практично увесь трудовий колектив, а це близько чотирьох тисяч, не виходить на роботу через заборгованість із виплати заробітньої плати. Працює тільки персонал, який забезпечує експлуатацію і роботу екологічно небезпечних об’єктів на "Азоті". Під загрозою екологічна безпека, тому що підприємство відповідає за роботу міських очисних споруж. Також фактично зривається посівна, бо аграрії, проплативши мільярди доларів за добрива, так і не отримали їх", – зазначає Павло Карась.

Трудовий колектив сподівався, що обласні депутати звернуться до Уряду, аби той якомога швидше втрутився у ситуацію. Воліли вони побачити на підприємстві і Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

"У понеділок трудовий колектив вийде на центральну площу міста, тому що альтернативи іншої немає. Потрібно закликати Уряд, щоб він негайно втрутився в ситуацію. Без цього підприємства не може працювати Черкасиобленерго та Черкасигаз. Завод інтегрований в економічну модель області настільки сильно, що його зупинка припиняє роботу інших підприємств", – додає депутат міськради.

Як повідомляв сайт vikka.ua, закриття "Азоту" може призвести до соціального вибуху в Черкасах.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version