додому Новини Постачальник не зміг повернути мільйон за кукурудзу, яку "Укрспирт" пустив на "ліву"...

Постачальник не зміг повернути мільйон за кукурудзу, яку "Укрспирт" пустив на "ліву" продукцію

0

Суд відмовився стягнути з державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" на користь ПП "Амбар Агро" 973 тис грн. Про це свідчить рішення Господарського суду Київської області від 28 жовтня, пишуть "Наші гроші".

Протягом березня-липня цього року суди трьох інстанцій задовольнили позов ПП "Амбар Агро" і зобов’язали "Укрспирт" виплатити підприємству 973 тис грн. Вони дійшли висновку, що "Амбар Агро", виконуючи домовленості з ТОВ "ТК Оріон-Трейд", у березні 2012 року поставив Косарській філії "Укрспирту" 501,8 т кукурудзи, за яку держпідприємство не розрахувалося.

Та у серпні "Укрспирт" звернувся до суду з вимогою переглянути ці рішення за нововиявленими обставинами. Держпідприємство послалося на вирок Малинівського райсуду Одеси від 26.06.2014, яким діяльність ТОВ "ТК Оріон-Трейд" визнана злочинною та встановлено факт фіктивності всіх господарських операцій цієї фірми, зокрема, з ДП "Укрспирт" у березні-квітні 2012 року. Так цей вирок спростовує покладені в основу попередніх рішень судів факти отримання "Укрспиртом" 501,8 т кукурудзи.

Єдиним підтвердженням отримання "Укрспиртом" кукурудзи були лише 14 товарно-транспортних накладних, за якими: вантажовідправник – ПП "Амбар Агро", вантажоодержувач – ТОВ "ТК Оріон-Трейд", а пункт розвантаження – Косарська філія "Укрспирту". Ці накладні містять лише підписи невідомих осіб та печатку Косарської філії, справжність якої не підтверджена.

Представники "Укрспирту" у ході попередніх розглядів справи вказували, що вказане зерно кукурудзи було використано в злочинній схемі виробництва необлікованого спирту на Косарській філії, і рекомендували ПП "Амбар Агро" звернутися в правоохоронні органи.

Вироком Малинівського райсуду Одеси від 26.06.2014 колишнього директора ТОВ "ТК Оріон-Трейд" засуджено за фіктивне підприємництво. Встановлено, що на початку весни 2012 року він за грошову винагороду погодився стати директором фірми. У березні-квітні того ж року він документально оформив фіктивні операції з продажу зерна "Укрспирту", внаслідок чого ДП "Укрспирт" незаконно перерахувало фірмі 187,55 млн грн. Суд призначив екс-директору ТОВ "ТК Оріон-Трейд" покарання у вигляді штрафу в розмірі 51 тис грн.

Засновницею ПП "Амбар Агро" (Жашків, Черкаська обл.) є Ніна Винарчук, директором – Наталія Лисенко.

Нинішнім директором і засновником одеського ТОВ "ТК Оріон-Трейд" є Андрій Філон. У жовтні цього року суд порушив справу про банкрутство цієї фірми за позовом Державної податкової інспекції у Малиновському районі Одеси через борг у розмірі 1,36 млн грн. Навесні 2012 року директором ТОВ "ТК Оріон-Трейд" був Ігор Молдун. Засновником фірми у 2012-2013 роках був Денис Черников з Харкова.

Аналогічно до ПП "Амбар Агро" гроші у розмірі 1,72 млн грн. за поставку 902 т кукурудзи у березні-квітні 2012 року Косарській філії "Укрспирту" вимагало ТОВ "Олімп" (Кам’янка, Черкаська обл.). Спочатку суди перших двох інстанцій зобов’язали "Укрспирт" виплатити фірмі цю суму, однак при новому розгляді госпсуд у червні цього року у задоволенні позову фірмі "Олімп"відмовив.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ТОВ "ТК Оріон-Трейд" у 2012 році стало посередником у поставці зерна підприємствам "Укрспирту". Із появою цієї фірми у постачальників виникли проблеми із розрахунками за поставлене зерно.

З червня 2012 року і до червня цього року керівником ДП "Укрспирт" був Олександр Харт, який до того працював першим заступником гендиректора цього держпідприємства. За даними Forbes.ua, Харт пов’язаний з нардепом від ПР Юрієм Іванющенком і сином екс-президента Олександром Януковичем. Після звільнення Харта було оголошено в розшук за підозрою у продажу "лівого" спирту.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version