додому Новини Освіта Понад 4 сотні школярів стажуватимуться у Черкаській міській раді (ВІДЕО)

Понад 4 сотні школярів стажуватимуться у Черкаській міській раді (ВІДЕО)

0

Нова зміна школярів заступила на стажування у міській раді. Усього понад 425 учнів загальноосвітніх закладів міста цього року виявили бажання попрацювати в різних департаментах. Повідомляє власкор ВІККА.

Найбільш популярним вибором дітей став департамент управління справами та юридичного забезпечення. Старшокласники пропонуватимуть власні проєкти для розвитку міста. Анжеліка стажується вже втретє. Цьогоріч набиратиметься досвіду у департаменті фінансової політики.

АНЖЕЛІКА КОВАЛЕНКО, УЧЕНИЦЯ 28 ШКОЛИ

Придає мені якоїсь мотивації в подальшому, що я можу зробити щось для цього міста і що я маю певний вплив. Цей проєкт має назву екомісто. Екомісто – це для того, щоб покращити наше місто в плані екологічного, впровадити певні ініціативи і на департаменті фінансової політики я буду подавати на фінансування цього проєкту.

Протягом двох тижнів учні спробують себе в ролі посадовців. Потім школярі, які покажуть найкращі результати, стажуватимуться у міського голови. Автори п’яти найкращих проєктів відвідають Латвію та ознайомляться з роботою органів місцевого самоврядування в місті Валмієра.

АНАСТАСІЯ ЧУБІНА, ЗАСТУПНИЦЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

Цього року вас надзвичайно велика кількість, це означає, що проєкт користується попитом і цікавістю серед нашого молодого покоління. Ми сподіваємося, що ви винесете багато цікавого, потрібного. Багато ваших ідей лягають в основу подальших управлінських рішень, які приймаються посадовими особами Черкаської міської ради.

YouTube video player

Перед початком стажування учні зустрілись із міським головою та керівниками практики – директорами департаментів міської ради. У ході зустрічі школярі обговорювали зі своїми керівниками деталі стажування та спілкувались із міським головою.

АНАТОЛІЙ БОНДАРЕНКО, МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЧЕРКАС

Дуже корисно, це дуже навчально для вас , дуже пізнавально. Ви побачите як працюють департаменти черкаської міської ради, як працює сама міська рада, подивитесь як працюють люди, які забезпечують життєдіяльність нашого міста.

Валерія Кісільова, Юрій Підгаєвич, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version