додому Новини Черкащина Помер талановитий письменник родом з Черкащини (ФОТО)

Помер талановитий письменник родом з Черкащини (ФОТО)

0

11 квітня спинилося серце письменника Юрія Демидовича Шковири, 1931 року народження. Чоловік жив на Дніпропетровщині, у селі Старий Кодак, у будинку, збудованому і оздобленому ним самим. Сам був родом із Черкаської області. Сумну звістку опублікувала у Facebook українська поетеса Леся Степовичка.

Юрій Демидович був активним краєзнавцем. Щоліта з друзями мандрував історичними маршрутами України. На ґрунті цих подорожей видав книгу "Забутою Україною" у співавторстві з Миколою Чабаном та Борисом Матюшенком.

Також Юрій Шковира – геолог і літератор. Працював на польовим геологом і начальником геологічних партій по всій Україні. Кандидат геолого-мінералогічних наук, але важливою складовою свого духовного буття вважав літературу.

Черкащанин – автор книг "Спалахи пам'яті", "Нова Енеїда", "Таке життя". Друкувався в літературному часописі "Січеслав". Іван Котляревський переспівав "Енеїду" Вергілія, а Юрій Шковира переспівав "Енеїду" Івана Котляревського, створивши "Нову Енеїду".

У 2005 р. Юрія Шковиру було прийнято до Національної спілки письменників України.

"Він прожив довге змістовне життя. Був легким у спілкуванні і помер легко. Сидів, розмовляв із сином Андрієм. Раптово промовив: "Щось мені паморочиться" і похилився на стільці. Це був інсульт. В лікарні Мечнікова йому зробили операцію на голові, після якої він три тижні перебував у комі. Помер, не приходячи до тями. Таку смерть Господь посилає, певно, лише обраним людям", – розповідає Леся Степовичка.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині помер молодий атовець.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version