додому Новини Черкащина Поліція закликає черкащан дотримуватись правил безпеки на природі

Поліція закликає черкащан дотримуватись правил безпеки на природі

0

Дотримуватись правил безпеки відпочинку на природі закликають жителів Черкас правоохоронці.

Адже з настанням тепла і з початком періоду відпусток багато містян вирушають до лісу чи на берег Дніпра. Необережність під час відпочинку може призвести до трагічних наслідків, зазначають фахівці Черкаського відділу поліції.

Тому нагадують про основні правила перебування і поводження на природі.

  1. Необережно кинутий сірник, іскра від вогнища чи недопалок можуть призвести до лісової пожежі. То ж варто утриматись від паління в лісі і вживати всіх необхідних протипожежних заходів: місце вогнище обкопати, багаття розводити поодаль від сухого гілля, сухої трави, по закінченню пікніка загасити вогонь. Не залишайте на галявині порожні пляшки і уламки скла.
  2. Не створюйте смітників у лісі та паркових зонах, прибирайте за собою місце відпочинку.
  3. Купайтесь лише в спеціально облаштованих для цього місцях. Безпечніше відпочивати на водоймах у світлий час доби і у спокійну погоду.
  4. Дотримуйтесь правил перебування на воді: не заходьте у воду у нетверезому стані, не плавайте наодинці, не пірнайте з берега, гірок та дерев
  5. Не залишайте дітей без нагляду під час відпочинку у лісі, парку чи на водоймах.

Безвідповідальність під час відпочинку може призвести не лише до трагедії, а й потягнути за собою адміністративну та кримінальну відповідальність в межах чинного законодавства.

Як повідомляв сайт vikka.ua, апеляційний суд скасував виправдувальний вирок стосовно неповнолітнього зловмисника з Черкащини.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version