додому Новини Перше вересня Черкаси зустріли сонливо, але з квітами та у вишиванках (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Перше вересня Черкаси зустріли сонливо, але з квітами та у вишиванках (ФОТОРЕПОРТАЖ)

0

Ранок Першого вересня Черкаси зустріли у патріотичному настрої. Вже о дев’ятій у більшості шкіл учні вишикувалися на лінійку, аби відсвяткувати перший день навчального року. За їхніми плечима – батьки, вчителі та представники влади, які прийшли підтримати та привітати школярів, повідомляє кореспондент vikka.ua.

Цьогоріч Міністерство освіти дозволило кожній черкаській школі проводити свято Першого дзвоника на власний розсуд. У такий спосіб педагогам дали можливість проявити свої творчі здібності.

Тим часом на Першому дзвонику в черкаській гімназії №9 дітлахи прийшли на свято у вишиванках, а кадети і паняночки – у формі. Традиційно вони запустили в небо жовті та блакитні повітряні кульки. 

Привітати школярів прийшли і депутати Черкаської міськради – Ігор Кривошеєєв та Віталій Косяк, а також екс-депутат Андрій Більда.

Водночас міська влада організовує о 13:00 на площі біля міськради загальне Свято першокласників, куди запрошують учнів перших класів разом із батьками.

Уперше цьогоріч сядуть за парти 3015 першокласників. Як повідомив начальник Черкаського міського управління освіти Євген Степко, діти займатимуться за новою програмою.

"Програму для першокласників полегшили. Були внесені зміни до викладання 13-ти предметів. На виконання домашніх завдань удома це ніяк не вплине: як і раніше, батькам першокласників не доведеться готувати з ними вдома домашнє завдання", – пояснив він.

Також чиновник зауважив, що у багатьох школах досі тривають ремонтні роботи, але це ніяк не обмежить навчальний процес.

Як повідомляв сайт vikka.ua, цьогоріч в черкаських школах навчатиметься більше 25 тисяч учнів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version