додому Новини Пам'ять запорізького героя увіковічили на Черкащині

Пам'ять запорізького героя увіковічили на Черкащині

0

У школі села Іваньки Маньківського району Черкаської області відкрили меморіальну дошку учаснику АТО з Акимовки, заступнику командира батальйону "Кривбас" Ігорю Щербині, який загинув в середині лютого при виході з Дебальцевого, інформує "Индустриалка".

Останній раз його бачили бійці спецназу, з якими він пішов на прорив з Дебальцевого 16 лютого 2015 року на чолі колони вантажівок, які везли тіла загиблих бійців. Легковий автомобіль підірвався на фугасі на польовий засніженій дорозі біля села Новогригорівка в Донецькій області.

За словами очевидців, полковник Щербина був важко поранений і виповз з машини. Через інтенсивне обстрілу противника спецназівці не змогли дістати пораненого. На наступний день тіла на цьому страшному місці вже не було. Сумна звістка про результати повторної експертизи ДНК прийшла в середині червня 2015 року – через чотири довгих місяців очікувань і надій, Ігоря Щербину поховали в Якимівці 1 липня минулого року.

Все життя полковник Ігор Щербина присвятив українській армії. Закінчив Орджонікідзевське вище командне училище і Національну академію оборони України. Служив на різних посадах, був у складі миротворчого контингенту в Нагірному Карабасі і колишньої Югославії, був поранений, відзначався високими державними нагородами. Працював начальником відділу цивільного захисту Якимівської райдержадміністрації, був мобілізований до лав Збройних Сил України та спрямований в сімнадцяту окрему танкову бригаду (Кривий Ріг) на посаду командира 3-го механізованого батальйону. У листопаді 2014 полковника призначили заступником командира 40-го окремого мотопіхотного батальйону "Кривбас".

Указом Президента України від 14.03.2015 № 144/2015 за мужність і героїзм, проявлені при захисті територіальної цілісності і незалежності України, полковник Ігор Щербина посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Маньківщині атовці здобувають професію тракториста.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version