додому Новини Освітяни вимагають вибачень за "обливання брудом" Лук’янця (документ)

Освітяни вимагають вибачень за "обливання брудом" Лук’янця (документ)

0

Колектив Веселохутірського навчально-виховного комплексу "Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів імені Володимира Лук’янця" вимагає вибачень від Миколи Кривоноса.

Нагадаємо, 8 червня у мережі поширили відкритий лист, у якому Микола Кривоніс просить Президента Петра Порошенка, прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та голову Верховної Ради Володимира Гройсмана посприяти у скасуванні рішення Чорнобаївської райради щодо назви однієї зі шкіл району на честь екс-голови Черкаської ОДА Володимира Лук'янця.

"8 червня 2015 року ми мали можливість ознайомитися з відкритим листом пана Миколи Кривоноса, голови товариства політичних в’язнів і репресованих Черкаської області, в якому автор порушив питання про незаконність присвоєння нашому навчальному закладу імені Володимира Лук’янця. В листі пан Кривоніс висловлює власне бачення події, яка стосується вшанування пам’яті громадського і політичного діяча, кандидата сільськогосподарських наук, заслуженого працівника сільського господарства України, випускника нашої школи Володимира Лукича Лук’янця", – йдеться у зверненні колективу школи.

Однак, як зауважують працівники закладу, що "поливати брудом шановану в області і в країні людину і оскверняти світлу пам'ять про неї" ніхто не має права.

 

 

"У своєму відкритому листі автор не посилається на жодні документальні свідчення, які б підтверджували антидержавницьку чи злочинну діяльність Володимира Лукича Лук’янця. Аргументацію він вибудовує на власний розсуд. Рішення Чорнобаївської районної ради про присвоєння навчальному закладу імені В.Л.Лук’янця було ухвалено у відповідності з нормативно-правовою базою, без будь-яких порушень", – йдеться у звернені освітян.

Також колектив назвав Володимира Лук’янця "янголом-охоронцем" школи та перелічив справи, які за сприяння колишнього губернатора були виконані на благо школи.

"Вимагаємо спростувань і офіційних вибачень від автора листа перед колективом Веселохутірського НВК, рідними і близькими Володимира Лукича Лук’янця", – наголошують автори звернення.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version