додому Новини Опубліковано актуальну карту АТО на 2 листопада

Опубліковано актуальну карту АТО на 2 листопада

0

Сьогодні о 7:30 у районі одного з блокпостів поблизу Маріуполя стався терористичний акт, внаслідок якого два українських військових загинули, ще один отримав поранення. На блокпост на автомобілі приїхав мешканець одного з навколишніх сіл, який начебто збирався передати певну кількість гуманітарного вантажу для бійців полку "Азов". Автомобіль було зупинено для догляду. При підході до транспортного засобу доглядової групи військовослужбовців відбувся потужний вибух.

У зв’язку з проведенням 2 листопада так званих виборів на територіях, підконтрольних бойовикам, підрозділи сил АТО несуть службу в посиленому режимі. Підсилено і збільшено кількість патрулів у населених пунктах на звільнених територіях, також підсилено охорону блокпостів.

В цілому вчора у зоні АТО зберігалися тенденції останніх днів. Терористи продовжують порушувати режим припинення вогню, здійснюючи обстріли та напади на позиції сил АТО. Минулої доби активність терористів була на рівні середньої за тиждень. Вночі спостерігалося певне затишшя, атаки бойовиків тимчасово припинилися.

Продовжується інтенсивне переміщення військової техніки та "живої" сили противника з території РФ до території, яка тимчасово підконтрольна бойовикам.

Впродовж минулої доби активність терористів була сконцентрована на півдні Донецької області, навколо самого Донецька, а також на територіях Новоайдарського та Попаснянського районів Луганської області.

Зокрема, протягом доби бойовики 4 рази обстріляли наші війська установок "Град": тричі поблизу м. Маріуполя, а також на околиці с. Водяне Новоазовського району. На півдні також відбулися обстріли у районах н.п. Павлопіль, Новоласпа, Гнутове та Гранітне.

Бойовики також чотири рази обстріляли з танків, мінометів та стрілецької зброї блокпост українських військових неподалік с. Майорське у передмісті м. Горлівки.

У Луганській області найбільш небезпечною була ситуація  на блокпосту у районі с. Кримське, який бойовики 5 разів обстріляли з "Градів". Також обстріли відбулися у районі н.п. Щастя, Чорнухине, Золоте, Гірське.

За минулу добу загинуло 3 українських військовослужбовця, 7 отримали поранення.

Учора було звільнено 25 українських військовослужбовців, які близько двох місяців перебували у заручниках у терористів.

На ділянках кордону за межами зони АТО бойових зіткнень не було.

Карту збільшеного розміру дивіться ТУТ.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version