додому Новини Опубліковано актуальну карту АТО на 10 березня

Опубліковано актуальну карту АТО на 10 березня

0

Ситуація на Сході країни станом на 12.30 10 березня за даними РНБО.

Незважаючи на декларування ватажками бандформувань, що діють на Донбасі, відведення важкого озброєння, спостерігається концентрація ворожих угруповань поблизу населених пунктів Щастя, Станиця Луганська, Маріуполь, Авдіївка, Піски, Докучаєвськ.

Триває інтенсивне перевезення техніки та артилерійських боєприпасів через Дебальцевський залізничний вузол та формування складів озброєння у районі Донецька. Зокрема, до Дебальцевого прибули 10 САУ, 5 БТР80, 9 танків Т64, 5 БМП2 і 1 БМП1. Також противник проводить заходи бойової підготовки, – за оперативною інформацією, в районі міста Луганськ ведуться практичні стрільби із стрілецької зброї, мінометів та артилерійських систем на 2 обладнаних полігонах.

Вчора, 9 березня, зафіксовано 31 ворожий обстріл наших позицій в зоні АТО, в тому числі 5 випадків ведення артилерійського вогню. Найбільш неспокійні ділянки – село Широкине під Маріуполем, район Донецького аеропорту (Піски, Авдіївка, Опитне), село Троїцьке (Артемівський напрямок), село Сокільники (район Бахмутської траси). Ще 2 обстріли бойовики нанесли по наших позиціях сьогодні після опівночі, в т.ч. 1 – з артилерії (поблизу села Водяне Ясинуватського району Донецької області).

Вчора поблизу селища Широкине практично весь день тривав бій. Починаючи з 09:30 ранку і майже до першої години ночі бойовики безуспішно штурмували позиції українських військовослужбовців. Підрозділи Нацгвардії відповіли адекватним ударом у відповідь на погашення вогневих точок противника. Бійці підбили ворожий танк, підірвали склад боєприпасів та знищили кілька бойовиків.

За інформацією Державної прикордонної служби України, за минулу добу в зоні АТО зафіксовано проліт 11 ворожих безпілотників. Також, за оперативною інформацією, до ведення повітряної розвідки східних районів України залучався літакрозвідник Су24МР – у повітряному просторі Волгоградської, Ростовської областей Росії та над Азовським морем. Триває активна радіоелектронна розвідка з боку противника.

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, 9 – було поранено.

Зображення у збільшеному розмірі можна переглянути ТУТ.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version