додому Новини Здоров'я Офіційно майже пів тисячі медпрацівників на Черкащині захворіли на Covid-19

Офіційно майже пів тисячі медпрацівників на Черкащині захворіли на Covid-19

0

До Управління Держпраці у Черкаській області станом на 28 вересня 2020 року від закладів охорони здоров’я області надійшли повідомлення про інфікування 410 медичних працівників.

Про це інформує пресслужба Управління.

Випадки захворювання на COVID-19, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику інфікування, розслідуються як випадки гострого професійного захворювання.

Станом на 28 вересня у Черкаській області завершено 146 розслідувань гострих професійних захворювань медичних працівників на Covid-19, з них 56 випадків визнано пов’язаними з трудовою діяльністю, 90 випадків – не пов’язаними.

Інформація до відома

У випадку встановлення медичному працівникові групи інвалідності та ступеня втрати працездатності протягом одного календарного року внаслідок захворювання на COVID-19 проводиться разова виплата.

У випадку смерті медичного працівника проводиться виплата в розмірі 750-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року. Члени сім’ї та батьки померлого визначаються відповідно до Сімейного кодексу України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, зірковий черкащанин Олег Винник захворів на коронавірус.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version