додому Новини Одарич прозвітував про готовність міста до надзвичайних ситуацій

Одарич прозвітував про готовність міста до надзвичайних ситуацій

0

Міський голова Черкас Сергій Одарич розповів про готовність міста до надзвичайних ситуацій. Так, за його словами, було встановлено кілька нових і полагоджено решта гучномовців, через які передаватиметься сигнал. Відтепер сигнал буде чутно у будь-які точці міста. Перевіряється система оповіщення кожного останнього вівторка місяця. Тож сьогодні черкасці можуть почути сигнали сирен.

Окрім того, як повідомив міський голова на своїй сторінці у Facebook, створено кількаденний запас води на черкаському водоканалі, встановлені додаткові ємкості і створені запаси у лікарнях.

– Встановлені автономні дизель-генератори на двох потужних свердловинах, які здатні повністю забезпечити потребу міста. Облаштовані спеціальні "гребінки" для одночасної заправки п’яти водовозів чи бочок. Такі ж "гребінки" підготовлені для водовозів, аби одночасно можна було роздавати воду 5-6 людям. Визначені 76 точок роздачі води по місту, надруковані карти і оголошення на під"їзди про ці місця. Мобілізовано 32 автомобіля з бочками для доставки води. Сподіваюсь, усе це нам не знадобиться. Але ми готові у випадку надзвичайної ситуації привезти містянам питну воду, – зазначив Сергій Одарич.

Також, за словами міського голови, сформований запас пального для водовозок, дизель-генераторів та сміттєвозів. Лікарні оснащені дизель-генераторами для автономного електроживлення операційних та реанімаційних приміщень, сформовані запаси медикаментів, облаштована польова кухня для приготування їжі для пацієнтів, сформовано запас продуктів.

У міськвиконкомі готують Пам’ятку, як поводити себе при надзвичайних ситуаціях. У вівторок перший наклад піде в поштові скриньки містян. У цій пам’ятці зібрана вся інформація, як діяти черкасцям у випадку тих чи тих надзвичайних ситуаціях.

Сергій Одарич радив би черкасцям не сподіватися на бомбосховища. У найкращі радянські часи вони могли вмістити не більше 15 тис. людей – переважно працівників промислових підприємств.

– Мізерна кількість для 300-тисячного міста. Сьогодні майже половина з бомбосховищ – непрацюючі. На них не варто розраховувати, – повідомив міський голова.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version