додому Новини Черкаси Новий настоятель собору в Черкасах: учасник Революції Гідності, волонтер, капелан

Новий настоятель собору в Черкасах: учасник Революції Гідності, волонтер, капелан

0

Отець Володимир Гладковський, знаний своєю відданістю військовому духовенству, став новим благочинним Свято-Михайлівського кафедрального гарнізонного собору, продовжуючи свою місію служіння та підтримки українських захисників. Про це повідомляє Капеланська служба Черкаської ТрО. 

Володимир Гладковський, після закінчення школи, вступив до Київської православної семінарії, яка згодом стала Київською богословською академією. Після завершення навчання він одружився і прийняв сан священника. З 2007 року він став настоятелем храму Святого пророка Іллі в Суботові, де розпочав своє пастирське служіння.

Події 2014 року стали справжнім випробуванням для отця Володимира. Після початку Революції гідності він активно долучився до волонтерської діяльності, забезпечуючи людей ліками, їжею та теплим одягом. Коли розпочалися бойові дії на Сході України, він почав збирати амуніцію для українських воїнів.

З 2015 року отець Володимир приєднався до синодального управління військового духовенства як капелан. Останні сім років він проводить капеланську діяльність у найгарячіших точках — у Донецькій, Луганській та Харківській областях. Його духовна підтримка і людяність стали справжнім підкріпленням для багатьох воїнів на передовій.

З 2022 року отець Володимир Гладковський виконує обов’язки головного капелана 118-ї бригади Черкаської територіальної оборони. Він допомагає військовим не лише молитвою, а й постачанням амуніції, організовує збори та проводить багато часу поряд із захисниками на фронті.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version