додому Новини Черкащина Новорічний десерт у стилі тірамісу без випічки: з мандариновим кремом

Новорічний десерт у стилі тірамісу без випічки: з мандариновим кремом

0
тірамісу

Зазвичай новорічні та різдвяні свята асоціюються з атмосферними та символічними десертами. Саме таким є мандаринове тірамісу з апельсиновим просоченням та мандариновим курдом – ідеальний варіант для того, щоб здивувати гостей ефектною подачею та бездоганним смаком. Про це йдеться на сайті OBOZREVATEL.

Смаколик, як і класичний рецепт тірамісу, не потребує випічки і готується практично з закритими очима. Так само і з’їдається на “Ура”.

Інгредієнти:

  • печиво савоярді

Для просочення:

  • мед\цукор – 30 г
  • сік лимона\апельсина – 100 мл

Для крему:

  • маскарпоне – 300 г
  • вершки 30% – 450 мл
  • цукрова пудра – 70 г

Для мандаринового с:

  • мандариновий сік – 120 мл
  • цукор – 90 г
  • жовтки – 4 шт
  • масло вершкове – 40 г
  • цедра апельсина\лимона

Спосіб приготування:

  1. Для початку приготувати крем. Холодні вершки збити з пудрою до стійких піків.
  2. Додати охолоджений маскарпоне і довести до однорідності.
  3. Далі – приготувати курд. Збити жовтки з цукром, після чого додати сік та цедру. Поставити на водяну баню.Варити упродовж 4-5 хвилин.
  4. Зняти з вогню. Додати масло і вимішати до однорідності. Процідити масу через сито.
  5. Для приготування просочення потрібно з’єднати усі компоненти та довести до кипіння.
  6. На цьому етапі потрібно зібрати торт. Для цього печиво просочити спочатку сиропом, потім занурити у курд, після цього викласти у форму та перемазати кремом. Повторювати поки не закінчаться компоненти. Боки теж помазати кремом. Дати постояти при кімнатній температурі 20-30 хвилин, а потім поставити в холодильник на 5 годин.Смачного!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version