додому Новини Новий опалювальний сезон на носі, а черкащанам не поспішають встановлювати лічильники

Новий опалювальний сезон на носі, а черкащанам не поспішають встановлювати лічильники

0

Область поступово позбувається залежності від російського газу та впроваджує енергозберігаючі технології, однак ще є серйозні прогалини в роботі. Про заходи з підготовки до опалювального сезону 2016-2017 років говорили 14 липня на засіданні колегії облдержадміністрації.

За словами директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергія Демиденка, Черкащина відмовляється від російського газу, позбувшись залежності від нього. Так, зокрема, за опалювальний сезон 2014-2015 Черкащина зменшила споживання природного газу на 36,7 відсотка, а за минулу зиму – ще на майже 13 відсотків.

Чиновник зазначає, що область поступово готується до нового опалювального сезону. Середній показник по районам Черкащини складає 45 відсотків. Є певні відставання, зокрема по закупівлі протиожеледного матеріалу. Проте директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства зауважує, що зазвичай його заготовлюють ближче до осені, тож хвилюватися не варто.

А от з чим справді у нас проблема так це з темпами встановлення лічильників тепла. Черкащина катастрофічно відстає і вже не встигне стовідсотково забезпечити ними усі будинки, як цього вимагає держава.

"Держава взяла зобов’язання що до кінця цього року зокрема до початку опалювального сезону всі будинки мають бути об лаштовані лічильниками тепла стовідсотково. Проте у нас в області ця робота виконується дуже низькими темпами і посідає у рейтингу регіонів України останню п’ятірку. Так, за даними Мінрегіону, на Черкащині лічильниками обладнані тільки 27 відсотків будинків. До початку опалювального сезону ми можемо вийти на показник 50 відсотків", – зазначає Сергій Демиденко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, чотні одеситів помилково проплатили "комуналку" черкаському підприємству.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version