додому Новини Навчатись у черкаському виші стане дешевше

Навчатись у черкаському виші стане дешевше

0

Ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко доручив відповідним службам університету вжити заходів щодо оптимізації витрат, пошуку альтернативних джерел фінансування задля зменшення вартості навчання, повідомляє УНН.

"Ми пішли різними шляхами: скоротили енерговитрати, тимчасово зменшили капітальні видатки, запровадили надання освітніх послуг, у тому числі навчання іноземців, та послуг господарської діяльності. Це дало можливість зменшити вартість навчання на 15-30 відсотків, у гривневому еквіваленті – від 1570 до 4600 грн", – зазначив керівник вишу.

Так, 6 червня 2016 року Вчена рада затвердила вартість навчання у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького на 2016 рік. Згідно з рішенням Вченої ради вартість навчання, наприклад, бакалаврів за спеціальністю "Дошкільна освіта" порівняно з 2015 роком зменшено на 2220 грн, за спеціальністю "Фізична культура і спорт" – на 2830 грн, за спеціальністю "Філологія" (українська мова і література) – 3920 грн, за спеціальністю "Право" – 3730 грн.

Загалом дешевше буде навчатися вступникам 2016 року за освітніми ступенями "Бакалавр", "Спеціаліст", "Магістр" за всіма спеціальностями.

Як повідомляв сайт vikka.ua, держава сплатить до 70% вартості автобусів для опорних шкіл на Черкащині.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version