додому Новини Нардеп відреагував на підозру прокуратури у розкраданні майже 55 мільйонів черкаським "радикалом"

Нардеп відреагував на підозру прокуратури у розкраданні майже 55 мільйонів черкаським "радикалом"

0

Керівник Черкаської організації Радикальної партії Ляшка народний депутат України Віктор Вовк відреагував на підозру прокуратури у розкраданні майже 55 мільйонів черкаським "радикалом" і вніс деякі роз’яснення.

Як зазначається на сторінці депутата у Facebook, ще 14 квітня 2017 року на засіданні бюро Черкаської територіальної організації РПЛ, яку очолює Віктор Вовк, було прийнято рішення про виключення з партії та відкликання з депутатів обласної ради відомого в області бізнесмена Олександра Короткова.

Рішення було прийнято через безвідповідальне ставлення Короткова до депутатської та партійної роботи, зраду інтересів виборців, невиконання рішень партійних органів та протиправну діяльність, що порочить Радикальну партію.

Віктор Вовк стверджує, що Олександр Коротков фактично самоусунувся від виконання обов'язків депутата обласної ради, практично не беручи участі ні в роботі сесій обласної ради, ні комісії, членом якої він був. Він систематично не виконував жодної партійної роботи і як депутат не виконував рішень фракції. Натомість публічно виступав у обласних ЗМІ із запереченням базових позицій партійної програми, зокрема критикою основного здобутку партії останнього часу – підвищення удвічі мінімальної заробітної плати у 2017 році.

Крім того, прокуратура Черкаської області почала розслідування скандалу навколо Тальнівського КХП, власником якого Олександр Коротков, як виявилося, незаконно став у часи режиму Януковича.

"На момент повідомлення Короткову про підозру в розкраданні державного майна він вже був виключений з лав РПЛ. Як народний депутат України і керівник Черкаської організації РПЛ я повністю підтримую клопотання про обрання йому запобіжного заходу тримання під вартою", – написав Віктор Вовк.

Нардеп висловив сподівання, що правоохоронні органи здійснять ретельне і всебічне розслідування й пан Коротков не уникне справедливого суду та відповідальності за свою протиправну діяльність.

Водночас на сайті Черкаської обласної ради Олександр Коротков досі значиться, як член партії та депутатської фракції Радикальної Партії Олега Ляшка.

Нагадаємо, прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган заявила, що "Радикальному" депутату Черкаської облради повідомлено про підозру в розкраданні майже 55 мільйонів гривень. Слідством встановлено, що останній протягом 2008-2013 років, будучи директором-керуючим санацією ДВЗП "Тальне" ДАК "Хліб України", без погодження власника майна – Кабінету Міністрів України, без проведення незалежної оцінки, за заниженою вартістю реалізував активи державного підприємства комерційним структурам, засновником яких був він сам або його родичі. Таким чином незаконно заволодів цілісним майновим комплексом державного підприємства вартістю майже 55 млн грн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через порушення на виборах переобирали голову та депутатів Ротмістрівської територіальної громади.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version