додому Новини Черкащина Нардеп із Черкащини заявив, що енергооб’єкти захистять від російських ракет Х-101

Нардеп із Черкащини заявив, що енергооб’єкти захистять від російських ракет Х-101

0

“Укренерго” добудовує саркофаги для трансформаторів великої потужності. Мета – захистити їх від російських ракет Х-101. Про це повідомив народний депутат Сергій Нагорняк (“Слуга народу”), інформує портал «OBOZ.UA»

Він зазначив: після того, як саркофаги будуть добудовані, трансформатори будуть захищені навіть у разі потрапляння до них ракет.

“Це дорого коштує. На старті вони будувалися, як захист від “Шахедів”. Зараз вони мають погодження від Міноборони, як захист від ракети Х-101″, – йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується: головним завданням України сьогодні є збереження генеруючих потужностей. Бо “крім ППО їх ніщо не врятує”.

Що буде з відключеннями світла за кілька тижнів

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко вважає, що восени в Україні можуть скасувати планові відключення електроенергії. Тобто графіки не застосовуватимуться. Однак це стане можливим лише за виконання низки умов – зокрема, в разі відсутності нових атак Росії по українській енергосистемі.

Він зазначив: інша умова цього – своєчасне закінчення ремонтів об’єктів атомної генерації. “Якщо не буде додаткових атак і пошкоджень, то за умови, що ремонти “Енергоатомом” будуть завершені вчасно й енергоблоки працюватимуть, ми маємо шанси у вересні пожити без обмежень. Та й у жовтні”, – сказав експерт.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version