додому Новини Нардеп Черкащини: Третій уряд Яценюка – "заслуга" оточення Президента

Нардеп Черкащини: Третій уряд Яценюка – "заслуга" оточення Президента

0

Народний депутат України Микола Томенко вважає, що третій уряд Яценюка – "заслуга" оточення Президент. Про це повідомили у прес-службі політика.

Зокрема, говорячи про ймовірність відставки уряду Яценюка, Микола Томенко сказав, що, як мінімум, на цій сесій Верховної Ради цього не відбудеться.

"І причина тому – не у неефективній діяльності нинішнього прем’єра, і навіть не у його підтримці МВФ чи західних партнерів, а насамперед – у помилках команди Президента Петра Порошенка", – вважає політик.

Команда Президента, вносячи зміни до Конституції в частині децентралізації та правосуддя настільки прагнула збільшити повноваження Президента на так званий "перехідний період", що Захід загалом і експерти зокрема побоялися можливої монополізації влади в руках одного інституту президентства. А тому при всій критиці Арсенія Яценюка вони тепер роблять усе, щоб в Україні зберегти певну систему стримування і противаг по лінії "президент-уряд".

"Саме тому я не бачу зараз 226 голосів за зміну уряду Яценюка. І заслуга в цьому, перш за все, команди Петра Порошенка, яка, прагнучи максимальної влади для себе і Президента, створила ситуацію, за якої А. Яценюк залишиться прем’єр-міністром так званого "третього уряду" після Майдану. Отож, поява нового, проукраїнського уряду або дострокові вибори стануть актуальними не раніше осені 2016 – весни 2017 року", – підсумував Микола Томенко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, троє черкаських нардепів потрапили на "дошку кнопкодавів".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version