додому Новини Черкащина "Нам потрібна заміна влади": у Черкасах намагались вбити чергового чиновника з команди...

"Нам потрібна заміна влади": у Черкасах намагались вбити чергового чиновника з команди Бондаренка (Фото)

0

Новина про замах на вбивство заступника міського голови Черкас Юрія Ботнара спантеличила жителів міста. Одні скептично називають цей інцидент невдалою постановою та піаром перед виборами, інші з полегшенням зітхають, що Ботнар не повторив долі своїх колег – Михайла Бінусова та Сергія Гури.

Усі три чиновники, які були призначені на посади в міськраду Анатолієм Бондаренком, стали жертвами кілерів.

Депутата Михайла Бінусова застрелили 28 вересня 2017 року, через декілька днів після призначення на посаду очільника департаменту ЖКК. Трагедія трапилась, коли обранець паркував автомобіль у гараж і мав пересісти в інший автомобіль. Ще тоді мер Анатолій Бондаренко припустив, що Бінусова вбили через нову посаду. Буцім, той "мав навести у департаменті лад". Також зауважив, що вірогідність розкриття цієї справи – мала.

Зазначимо, до цього Михайло Бінусов працював радником міського голови.

Не встигло місто оговтатись від одного гучного вбивства, як у травні наступного року прямо в центрі Черкас під час перестрілки був убитий однопартієць мера та його колишній заступник Сергій Гура. Інцидент трапився близько шостої години вечора. Невідомий ввірвася в офіс депутата та, погрожуючи гранатою, зачинився з ним у кабінеті. Нападник зробив два постріли в район грудної клітини та голови Гури. У скоєнні злочину підозрюють його ж знайомого Миколу Гончара.

Вбивство Михайла Бінусова і досі лишається нерозкритим. Справу Сергія Гури розглядають в суді. Тим часом у черкаському криміналітеті – новий "герой". У замаху на вбивство заступника міського голови Юрія Ботнара підозрюють депутата з промерської більшості Максима Шадловського. За вчинене йому загрожує від 10 до 15 років ув’язнення. Шадловського Анатолій Васильович призначив в "освітній" департамент у листопаді 2017-го року. Ще тоді сайт vikka.ua писав про відсутність досвіду роботи, необхідного для чиновницької посади.

На своїй сторінці у Facebook черкаський журналіст Сергій Кузляєв припускає, що обидва депутати з команди мера щось не поділили.

"Юрій Ботнар (слава Богу, що живий!) заступник міського голови, входив в команду мера Бондаренка. Жертва кілера. Максим Шадловський, депутат, чиновник, призначений на посаду заступника директора департаменту освіти тим же міським головою Черкас Бондаренком. Ймовірний замовник вбивства. У міській раді до останнього (крім кількох голосувань) входив до промерської більшості. Замовлення вбивства було скоєно, як сказали в ДБР, бо не поділили грошові потоки. Тобто "птенци Бондаренка" щось ділили, потім не доділили…" – припустив Кузляєв.

Свою думку висловив у соцмережі й ексмер Черкас Сергій Одарич. Той впевнений, що замовник убивства – інша особа.

"Про Черкаси. Знаю всіх дійових осіб. Переконаний, що Шадловський – активна дійова особа. Але не замовник. Лише посередник. В усіх вбивствах замовник один", – підсумував Одарич.

Після гучного інциденту з Юрієм Ботнаром черкасці вкотре підняли питання запровадження програми "Безпечне місто". Та громадська активістка Вікторія Феофілова вважає, що вона насамперед повинна включати не відеокамери, а заміну влади.

"На що вони перетворили моє місто? Вбивства, підпали, викрадення, замовлення, пацанські розбірки. І це вже не кажучи про старі-добрі договорняки і корупцію. Це політика "вільного козацького міста"? Це рівень культури і світосприйняття нинішньої влади, яку вони вже насадили нам. Бо ви помітили, що вже ніхто не жахається, як було з Бінусовим? Триндець, але ми до цього звикли! – каже черкащанка. – Це треба зупиняти! Програма "Безпечне місто" повинна містити не відеокамери, а заміну влади… Чистити ряди від переважної більшості, бо всі вони беруть в цьому участь, водять ці хороводи, міняючись місцями в ролі замовників і жертв! Хто може відчувати себе в безпеці, коли таке нам демонструють головні муніципальні "менеджери"?"

Як повідомляв сайт vikka.ua, правоохоронці попередили замовне вбивство заступника міського голови Черкас Юрія Ботнара.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version