додому Новини Черкащина Найближчими днями синоптики обіцяють черкащанам сонячну й суху погоду

Найближчими днями синоптики обіцяють черкащанам сонячну й суху погоду

0

Березень 2020 року на Черкащині видався найтеплішим за останні 72 роки і увійшов у шестірку найсухіших за останні 20 років.

З 1 квітня на Черкащині розпочався пожежонебезпечний період. Відсутність ефективних опадів, тепла вітряна погода та низька відносна вологість повітря сприяють висушуванню верхнього шару ґрунту. Найближчі 5 днів істотних змін у синоптичній ситуації не очікується. Про це у Facebook повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Домінантом у погоді залишається антициклон. А це значить: сонячно, сухо та з весняним поривчастим вітром. Температура вночі 0-2 градуси морозу, вдень 11-13 градусів тепла. З кожним днем сонячна енергія все активніше прогріватиме повітря.

Запаси продуктивної вологи під озимою пшеницею та ранніми ярими зерновими в орному шарі ґрунту 25-40 мм, тобто достатні та оптимальні, а в метровому шарі ґрунту 100-146 мм, що скрізь менше середніх багаторічних значень. У нашому регіоні триває посівна кампанія. Проте, нічні морози та ранкове промерзання ґрунту та вітряна погода стримує темпи польових робіт.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через коронавірус петицію про заборону черкаської набережної відхиляють.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version