додому Новини Нагородний фронт: черкаський нардеп отримав ствол від Авакова

Нагородний фронт: черкаський нардеп отримав ствол від Авакова

0

Завдяки джерелам у правоохоронних органах "Українській правді" вдалося отримати 400 прізвищ осіб, які були нагороджені зброєю міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим у 2014-2015 роках. Серед них і черкаський нардеп Валентин Ничипоренко.

"1085 стволів міністр Аваков видав за 2014-2016 роки, це мої прямі повноваження, які я не погоджую ні з ким", – розповідав Аваков в інтерв'ю УП ще у липні 2016 року.

У згаданому інтерв'ю Аваков зізнавався, що "817 одиниць зброї видано бійцям і офіцерам Нацгвардії, Нацполіції, МВС, УДО, Міноборони, 78 – волонтерам, 13 – працівникам прокуратури. Окремо ще 25 – працівникам Донецької і Луганської областей". Крім того, депутатам було подаровано 97 стволів.

Найчастіше глава МВС дарував пістолети "Форт 17" та його модифікації. Саме такий ствол міністр вручив черкаському нардепу Валентину Ничипоренку 24 вересня 2014 року.

До слова, у тому ж році свій перший "ствол" від Авакова "Форт 17-05" отримав на той час віце-прем'єр Володимир Гройсман. Такі ж пістолети дістались тодішньому главі НБУ, коменданту Майдану Степану Кубіву та міністрам Остапу Семераку та Павлу Петренку.

А от до 50-літнього ювілею Президента Петра Порошенка глава МВС нагородив його досить вишуканим пістолетом від американської компанії Сabot Gun "Jones 1911".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський нардеп потрапив до рейтингу головних кнопкодавів країни.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version