додому Новини На Сході бійцями Правого сектору керувала 26-річна черкащанка

На Сході бійцями Правого сектору керувала 26-річна черкащанка

0

26-річна черкащанка Ірина Гаркавенко упродовж кількох місяців самостійно керувала кількома десятками чоловіків. Черкащанка з позивним Марго на Сході була старшиною штурмової роти п’ятого окремого добровольчого батальйону Правого сектору.  Нещодавно дівчина повернулася до Черкас, пише "Про все".

"Я не змогла сидіти й спокійно дивитися на те, що там відбувається, особливо, коли звідти почали везти 200-тих, – розповідає дівчина. – Тому зібралася і поїхала на Схід волонтеркою".

А потім Ірина залишила вдома маму та маленьку доньку й записалася добровольцем до окремого добровольчого батальйону Правого сектору. Потрапила у штурмову роту, де отримала позивний Марго.

Коли командиру довелося ненадовго поїхати, то тримати дисципліну в роті взялася Марго.

"Як не дивно, але хлопці до мене дослухалися. А потім взагалі в усьому зі мною радилися, а це, щоб ви розуміли, хлопці та чоловіки віком від 18 до 56 років. Якось я вишикувала всіх і спитала: чи комусь не подобається, що ними керує жінка? Проти мене жоден не виступив, – згадує дівчина. – Але насправді бути старшиною нелегко, адже на мені лежала відповідальність за те, кого відправляти на передову. А туди не відправиш будь-кого, бо людина повинна бути до цього готовою як психологічно, так і фізично. Я б собі не вибачила, якби відправила туди когось не підготовленого".

Та, на жаль, переживати втрати своїх бійців Марго таки доводилося. І для неї це було найболючіше.

"Справжніми Героями треба називати тих, кого зараз немає з нами. І заради них ми повинні перемогти. Вони нам не пробачать, якщо ми відступимо й віддамо ворогу частину України", – каже дівчина.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version