додому Новини На Соборній площі черкащани мітингували проти "тарифного геноциду"

На Соборній площі черкащани мітингували проти "тарифного геноциду"

0

У центрі Черкас на Соборній площі розпочався мітинг проти підвищення тарифів на газ. У такий спосіб черкащани прагнуть підтримати тих, хто поїхав взяти участь в акціях протесту в Києві, передає УНН-Центр.

"Ці люди зібралися на знак протесту проти необґрунтованого, несправедливого підвищення тарифів на газ для населення, що потягло за собою неминуче подорожчання всіх тарифів. В усіх країнах світу люди сплачують за комуналку не більше 5 % від своїх доходів. За соціологічними дослідженнями, 98 % людей твердять, що за такими тарифами вони не зможуть сплачувати за комунальні послуги взагалі. Це неминуче призведе до судових позовів проти власників квартир і відбирання житла", – сказав один з учасників мітингу, депутат Черкаської обласної ради Вадим Гайович.

"За останні два роки ціна на газ для населення зросла в понад 9,5 рази, більш як у 5 разів зросли тарифи на гаряче водопостачання, втричі зросли платежі за квартплату. А реальні доходи населення зменшились вдвічі. Інакше, як тарифним геноцидом ці дії Уряду назвати не можна", – повідомив депутат Черкаської міської ради Юрій Тренкін.

Він підкреслив, що депутати блокують трибуну Верховної Ради, і цей мітинг водночас є підтримкою тим, хто протестує у столиці.

Як повідомляв сайт vikka.ua, із липня черкащани платитимуть за тепло і гарячу воду більше.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version