додому Новини На шести закупівлях через "Прозоро" мерія Черкас вже заощадила 50 тисяч гривень

На шести закупівлях через "Прозоро" мерія Черкас вже заощадила 50 тисяч гривень

0

Лише 9 закупівель через систему "Прозоро" провела Черкаська міська влада. З 9 закупівель по 6 проведена процедура і визначений переможець, по одній закупівлі – відбувається уточнення ціни, а по решті – уточнення пропозицій, повідомляє кореспондент vikka.ua.

На електронні торги мерія виставила купівлю медичних препаратів, ремонт фонтанів, придбання спортивних виробів, папір тощо.

По шести закупівлях мерія отримала економію близько 50 тис.

Так, зокрема, найбільшу економію отримали при купівлі паперу і медичних препаратів.

У закупівлі на 107 пачок паперу брали участь дві компанії. Стартова ціна – 8 025 грн (75 грн за пачку). Найменшу ціну вказала компанія "Техноюг". Вони готові поставити папір за ціною 6 843 грн. Або 64 грн за пачку. Економія лише на цій закупівлі – 1,1 тис. грн.

На закупівлі "Матеріали для протезування зубів" міський бюджет заощадив 8,5 тис. грн. Хоча участь у торгах взяв лише один учасник, але він вказав значно меншу суму, ніж стартова. Так, аукціон починався з понад 47 тис. грн., а договір був укладений на 39 тис.

Найбільша боротьба відбулася в тендері на придбання медичних рукавичок. Міська влада просила за 5000 рукавичок 31 400 грн. Проте торги між трьома учасниками завершилися з ціною 12 760. Це майже у 2,5 рази менше від стартової.

За словами депутата міської ради від Партії вільних демократів Олександра Згіблова, економія зазвичай на кожній закупівлі становить 15-20%.

– Я позитивно сприймаю те, що ми почали проводити закупівлі через систему "Прозоро". Економія вже відчутна. Однак турбує те, що лише 9 тендерів оголошено і проведено у той час, як в області у день оголошується по кілька десятків закупівель. Із тим, чому директори департаментів не подають вчасно заявки, треба розбиратися, – зазначив Олександр Згіблов.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Прозоро" стала обов’язковою до використання по всій Україні.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version