додому Новини На міському кладовищі відкрили меморіал невідомим солдатам-захисникам (ФОТО, ВІДЕО)

На міському кладовищі відкрили меморіал невідомим солдатам-захисникам (ФОТО, ВІДЕО)

0

На другому міському кладовищі відкрили меморіал невідомим солдатам, які загинули у 1943 році, захищаючи Черкаси. Пам’ятник спорудили на кошти підприємців-меценатів. Ініціатором його створення є черкаська журналістка Тетяна Шадріна.

Як повідомили vikka.ua у прес-службі Черкаської обласної ради, в церемонії відкриття меморіалу взяли участь представники влади, духовенства, ветерани Другої світової, нинішні учасники неоголошеної війни і громадськість. Спочатку Митрополит Черкаський і Чигиринський владика Іоанн відслужив літію за загиблими невідомими захисниками Черкас. Потім присутні проголосили короткі промови, у яких проводили паралелі між подіями минулої війни і сьогоденням.

Фото прес-служби Черкаської облради

"Нині ми, як і в минулому столітті, продовжуємо боротися проти фашизму, який називається по-іншому, проте не змінився за суттю. Перемога обов’язково буде з нами, з нашим військом, з нашим народом, і з усіма народами, які люблять свободу, дар божий, хочуть жити у вільному суспільстві, розбудовувати свою державу і жити по заповідям божим", – сказав владика Іоанн.

"Близько 6 тисяч бійців загинуло під час захопленні фашистами міста Черкаси. На пагорбі Слави були вибиті імена тих захисників, які були відомі. Тому дуже добре, що буде такий меморіал, куди завжди можна буде прийти і вклониться тим невідомим бійцям, які загинули, визволяючи наше місто", – зазначив голова ради ветеранів міста Черкаси Іван Губський.

Після хвилини мовчання, якою вшанували пам'ять загиблих захисників, до меморіалу поклали квіти на знак пошани до тих 6 невідомих воїнів-визволителів, прах яких покоїться під цим пам’ятником.

"Громадське телебачення: Черкаси"

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version