додому Новини на ВІККА ВіККА-новини На Канівщині відбувся виїзний прийом лікарів із обласної дитячої лікарні (ВІДЕО)

На Канівщині відбувся виїзний прийом лікарів із обласної дитячої лікарні (ВІДЕО)

0

«Лікар для дітей» – проєкт під такою назвою започаткували у Черкаській області. Стартували із села Степанці неподалік Канева. До місцевої амбулаторії приїхали шість профільних лікарів із обласної дитячої лікарні. Ініціатива належить Олександру Воскобойніку, директору підприємства “Урожай”, яке має потужності на території громади, та за підтримки Фонду “МХП-ГРОМАДІ”. Повідомляє власний кореспондент ВІККА

Пані Оксана – мама шістьох. Сьогодні привела найменшу, Соломійку, на огляд. Дівчинка потребує нагляду хірурга, але виїхати в обласний центр – щоразу складне завдання.

ОКСАНА, МАМА 

Своя в ремонті машина. А так просимо когось, наймаємо. У мене шестеро діток. Я маленьку цю не маю на кого покинути, так як чоловік працює, і домогосподарство, мені дуже складно виїхати. А це шо лікарі приїхали, це дуже зручно. 

За підтримки благодійного фонду «МХП-Громаді» раніше у громади області приїжджали фахівці з Охматдиту. Такі заходи засвідчили значну потребу у доступних медичних послугах. Розповідає обласний депутат Олександр Воскобойнік. Тому спільно з головним лікарем Черкаської обласної дитячої лікарні Миколою Кондрацьким організували перший виїзний прийом.

ОЛЕКСАНДР ВОСКОБОЙНІК, ДИРЕКТОР ТОВ «НВФ «УРОЖАЙ»

До мене дуже багато людей зверталися після Охматдиту і задавали питання «а чи приїдуть до нас? Бо ми не встигли, але дуже хочемо щоб наших дітей оглянули». Якщо принаймні зі 120 дітей, які будуть оглянуті, ми зможемо допомогти хоч одній дитині, взяти її на лікування, вилікувати, ми всі будемо великі молодці і нам буде подяка за це. 

У Степанецькій амбулаторії працює місцевий лікар-терапевт і приїжджає фахівець із Канева. Нині ж до місцевих дітей приїхали невропатолог, офтальмолог, хірург, ортопед-травматолог, кардіолог, алерголог. Перш ніж сформувати команду на виїзд, організатори обговорили з місцевими лікарями, які фахівці найбільш потрібні.

YouTube video player

НАТАЛІЯ ГОРЬОВА, ДИРЕКТОРКА КАНІВСЬКОГО ЦПМСД 

Отримати спеціалізовану допомогу дитячу, це треба їхати в обласну дитячу лікарню, яка одна на всю область. Це не є така доступна послуга. Треба щоб був запис, не було повітряних тривог. Зі слів батьків я знаю, що це непросто. Особливо, якщо це стосується батьків з обмеженими можливостями. 

Дитячий ортопед-травматолог Василь Стецюк зазначає, що деформації опорно-рухової системи серед дітей нині – не рідкість. Тому вчасні медогляди – важливі. Адже чим раніше виявиш недолік – тим більше шансів його скорегувати.

ВАСИЛЬ СТЕЦЮК, ЛІКАР-ОРТОПЕД-ТРАВМАТОЛОГ ДИТЯЧИЙ 

Приходять з вродженими вадами хребтів, деформація грудної клітини, а також плоско-вальгусна деформація стопи. Опорно-рухова система нижніх кінцівок. 

Шестеро фахівців оглянули близько 120 дітей. Пацієнти зверталися і з конкретними запитами, і по профілактичний огляд.

РОМАН ТРУБНІКОВ, ТАТО

Хочемо ще раз проконсультуватися. Так ми вже зверталися до лікарів, висновки маємо. Але хочемо ще раз: може щось скажуть, може порекомендують. 

ЮЛІЯ, МАМА

Замість того, щоб мені дитину везти в Київ в Охматдит, я малася везти Максима з ніжками,  я собі сюди приїхала і мені це подобається. Дуже добре. 

Голова Степанецької ОТГ розповідає, що 4 роки тому амбулаторію повністю відремонтували. Але до сучасних світлих кабінетів не вистачає лікарів. Тому громада у пошуку фахівця, готового працювати в селі. Обіцяють забезпечити житлом.

ОЛЕКСАНДР ЯРЕМЕНКО, ГОЛОВА СТЕПАНЕЦЬКОЇ ОТГ 

Діти – це наше майбутнє, і ми будемо просити щоб згідно тих графіків, які анонсував Олександр Анатолійович , були втілені. Все що від нас залежне, буде зроблено, щоб наші діти могли вчасно отримати профілактичний огляд і батьки знали про стан здоров’я своєї дитини.

Представник фонду МХП-Громаді зазначає: підтримка громад – це соціальний обов’язок бізнесу. А для жителів сіл та містечок співпраця з бізнесом – це додаткові можливості для розвитку.

ОЛЕКСАНДР ШПИЛЬ, РЕГІОНАЛЬНИЙ МЕНЕДЖЕР СОЦІАЛЬНИХ ПРОЄКТІВ БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «МХП-ГРОМАДІ»

Сьогодні ми вкотре демонструємо синергію між бізнесом, а це НВФ «Урожай» на чолі з Олександром Воскобойніком, влади – це Степанецька сільська рада, та громадою. Благодійний фонд також долучився фінансово. Є потреба в огляді наших діточок і ми долучилися, профінансували. 

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version