додому Новини На Канівщині вшанували пам'ять відомого українського кінематографіста

На Канівщині вшанували пам'ять відомого українського кінематографіста

0

15 червня в селі Прохорівка та у місті Канів місцеві жителі вшановували пам'ять свого земляка всесвітньо відомого кінорежисера, сценариста, українського націоналіста Юрія Іллєнка, інформує прес-служба Канівської міської організації ВО "Свобода".

У Прохорівці до місця його спочинку було покладено квіти, а у Каневі відбувся перегляд його фільму "Білий птах з чорною ознакою". У заходах, крім канівців та родини Юрія Іллєнка, взяли участь його побратими-свободівці, зокрема народні депутати Юрій Сиротюк, куратор Черкаської області від цією партії, Ірина Фаріон та заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський.

Перед початком фільму, що відбувся у канівському міському Будинку культури, охочі ділилися спогадами про Юрія Іллєнка. Так, Руслан Кошулинський пригадав, як Юрій Герасимович висловлювався стосовно людської гідности: "Ніколи не пригинайся, ходи завжди рівно".

Після перегляду фільму депутати на могилі Тараса Шевченка вирішили створити фільм про великого українця – Юрія Герасимовича Іллєнка.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version