додому Новини На Кам’янщині працівниця "Ощадбанку" роками обкрадала пенсіонерів (ВІДЕО)

На Кам’янщині працівниця "Ощадбанку" роками обкрадала пенсіонерів (ВІДЕО)

0

У Селі Лузанівці, що на Кам’янщині, працівник "Ощадбанку" обікрала пенсіонерів на суму щонайменше 70 тисяч гривень. Старенькі відкладали на депозит свої скромні заощадження, але гроші потрапляли до кишені шахрайки. Люди роками не перевіряли рахунки, тому думали, що з ними все гаразд. Нестачу ж випадково виявили ревізори. У касирки знайшли кілька підроблених ощадних книжок, ідеться в сюжеті "ВІККА-НОВИН".

Копійка до копійки, Пелагея Гаврилівна відкладала гроші на депозит зі своєї скромної пенсії. Так їй порадила сусідка. Вона якраз працювала касиром у сільському відділені "Ощадбанку". На рахунку мало б бути цілих сім тисяч, каже пенсіонерка. Гроші вносила щомісяця. Як кинулась перевіряти, на рахунку – нуль. Сусідка постаралась.

– Вона казала, що, бабо, покладіть, у вас же будуть проценти рости, буде дітям вашим… Та я, дурна, поклала, хай би ото в мене під подушкою лежали. Хай би ото пішли на армію на оту, що бідні б’ються та немає чим, – бідкається вкладниця банку Пелагея Катеринич.

Таких, як вона, у Лузанівці ще з десяток пенсіонерів. Буквально за кілька років касирка встигла обікрасти людей щонайменше на 70 тисяч гривень. Таку цифру називає слідство. Після того, як банківські ревізори викрили крадіжку, проти працівниці відкрили кримінальне провадження. Потерпілих може бути і більше, кажуть у міліції. Деякі селяни можуть і не знати про діряві рахунки.

– Вона на депозитні рахунки зараховувала грошові кошти в сумі значно меншій, аніж та сума, яку їй надавали потерпілі. Інша схема: вона заволодівала грошовими коштами, які вже були на пенсійних рахунках. Як правило, тих людей, вкладників і потерпілих, які тривалий час не зверталися за зняттям грошових коштів із вказаних рахунків, – говорить в. о. начальника слідчого відділу Кам’янського РВ УМВС Анатолій Валовенко.

Касира звільнили з роботи, а сільське відділення "Ощадбанку" закрили. Нині жінка під слідством. Їй інкримінують розкрадання грошей у великих розмірах. У банку ж обіцяють якнайшвидше повернути людям заощадження. Щоправда, без відсотків.

– Кожен постраждалий вкладник повинен надати відповідну заяву до нашого відділення. Після перевірки всіх необхідних документів, кошти будуть відшкодовуватись у порядку звернення, – обіцяє головний бухгалтер відділення банку Віра Соловей.

Для того, аби подати заяву у банк, Пелагея Гаврилівна має їхати за двадцять кілометрів, у Кам'янку. Автобуси ходять лише раз на тиждень. А вік уже не той, аби громадським транспортом подорожувати, каже бабуся. Гірко жартує: тепер відкладатиме з пенсії на таксі, аби всі документи відвезти в банк.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version