додому Новини На ЧПК побоюються, що їхній аміак може спричинити катастрофу (документ)

На ЧПК побоюються, що їхній аміак може спричинити катастрофу (документ)

0

Головний інженер Черкаської продовольчої компанії Павло Іванов прозвітував на засіданні спеціальної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про те, чим може обернутися наявність аміаку на території підприємства у разі надзвичайної ситуації.

За його словами, попри те, що підприємство визнали банкрутом, поки що воно продовжує працювати.

"Ми подали скаргу в апеляційний суд. Її розгляд призначили на 8 червня", – розповів представник ЧПК.

Він зазначив, що на підприємстві є аміачні холодильні установки, які експлуатуються спеціалістами.

"У системі є майже 9 тонн аміаку. Наше керівництво було занепокоєне тим, що у разі спроби рейдерського захоплення люди, які не в змозі оцінити ситуацію, можуть викликати своїми діями технологічну небезпеку", – визнав Павло Іванов.

Він додав, що на підприємстві проводили перевірку. "Складено акт та вручено припис на усунення недоліків, які є. Але вони не пов'язані з техногенною небезпекою" – зазначив інженер.

На підприємстві також бояться, що їм вимкнуть електроенергію за борги, які на сьогодні становлять 20 тисяч. Це призведе до того, що аміачні установки вийдуть з ладу і на місто чекатиме небезпека.

Також інженер спростував інформацію, яку нещодавно поширювали у ЗМІ, про наявність на території підприємства озброєних людей.

"На ЧПК немає озброєних людей. У нас функціонує штатна служба охорони", – говорить він.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version