Протягом липня-серпня на ринки Черкащини в великій кількості надходять продукти рослинного походження, вирощені в умовах відкритого ґрунту.
У зв’язку з цим ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг нітратів в плодо-овочевій продукції що реалізується на ринках. Про це повідомили у прес-службі відомства.
Дослідженню підлягали такі продукти, як груші, кавуни, капуста, картопля, морква, томати, огірки, буряк столовий, цибуля ріпчаста, цибуля перо, листові овочі; салати, шпінат, щавель, капуста салатна, петрушка, селера, кінза, кріп , дині, перець солодкий, кабачки, гарбузи, яблука, виноград столових сортів тощо.
За результатами досліджень, проведених в липні – серпні, встановлено, що в зазначеній продукції вміст нітратів не перевищує гігієнічні нормативи.
Тож вживання овочів, що надходять сьогодні на ринок, є безпечними за вмістом нітратів.
Водночас лабораторний центр застерігає жителів області від придбання садо-овочевої продукції на стихійних ринках, де відсутній лабораторний контроль.
Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині подешевшали овочі.