додому Новини Черкащина На Черкащині у річці загинув карась (ФОТО)

На Черкащині у річці загинув карась (ФОТО)

1

На річці Вільшанка, що на Черкащині, зафіксували загибель риби. Подія сталася в районі села Вязівок, Звенигородського району.  Про це інформує Державна екологічна інспекція Центрального регіону.

Спеціалісти зафіксували загибель 62 карасів, 86 щук, 41 окуня і 102 екземлярів тюльки. За отриманою інформацією загиблі водні біоресурси таких видів: щука – 86 екз., карась – 62 екз., окунь – 41 екз., тюлька – 102 екз.

Інспекція відібрала проби поверхневої води з річки Вільшанка для подальшого аналізу. Вміст розчиненого у воді кисню на момент відбору становив 3,0 мгО2/дм3 при нормі не менше 4 мгО2/дм3. Також візуально спостерігається значне цвітіння синьо-зелених водоростей.

Після отримання результатів лабораторного аналізу, у разі виявлення перевищень та з метою встановлення винних у загибелі водних біоресурсів осіб, зазначена інформація буде негайно передана до правоохоронних органів.

 

1 коментар

  1. При таких аномальних спеках і забороні навігації маломірних суден призведе до гибелі риби і на других водоймищах, в тому числі і на Дніпрі і водосховищі!!! Як не як, а змішування води і повітря веслами і моторами принесе користь рибі! Але владі до лампочки не тільки риба, а і громадяни України!!! Нехай українці сидять вдома без світла і ждуть расєйські ракети і дрони!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version