додому Новини Черкащина На Черкащині прогнозують заморозки, можливий старт централізованого опалення

На Черкащині прогнозують заморозки, можливий старт централізованого опалення

0
заморозки погода
unian.ua

Погода на Черкащині: вслід за дощовими рекордами слід очікувати на суттєве похолодання. Імовірний офіційний початок опалювального сезону. Про це пише Черкаський гідрометцентр.

У Золотоноші за добу суботи зареєстровано 43 мм, перебивши попередній рекорд 40 мм аж 1929 року, а у Чигирині зафіксовано 75 мм, проти 71 мм 1955 року. На Жашківщині лише за 5 днів випало 114 мм дощу, а це майже три місячні норми

За результатами двох періодів дощів, на Черкащині у жовтні вже випало 67-114 мм, а це 1,6-3 місячних норми.

У найближчі дві доби прохолодну з короткочасними дощами погоду формуватиме холодна частина циклону. Температура вночі 3-8º тепла, вдень 8-13º. Температурний фон стрімко входить у свою кліматичну норму.

Вночі та вранці 17-19 жовтня у повітрі будуть сильні заморозки інтенсивністю 0-5º, що є стихійним метеорологічним явищем ІІ рівня небезпечності. Вдень холодно, 5-10º тепла. Температурний фон більше відповідатиме початку листопада, всього 3-4º.

Прогнозується середньодобова температура 3-4º, впродовж трьох діб, а це дозволятиме починати опалення багатоквартирних будинків. Однак, це похолодання короткочасне, на черзі атлантичне тепло.

За попередніми розрахунками, у неділю, 20 жовтня потеплішає. Слідкуйте за прогнозами.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version