додому Новини Черкаси На Черкащині прогнозують спекотний тиждень

На Черкащині прогнозують спекотний тиждень

0
погода літо

Період нетипової для серпня прохолоди завершився. Із суботи середньодобова температура почала перевищувати норму і наразі ця позитивна аномалія становить 5-6º. Денні максимуми 31-34º, а в Умані та Звенигородці – 35º. Про це пише Черкаський обласний гідрометцентр.

20-22 серпня із південно-східними вітрами продовжить надходити дуже тепле повітря, яке забезпечить температуру вночі 20-25º, а вдень сильну спеку 35-37º. Одночасно з 22 серпня збільшиться вплив західного циклону, хмарність збільшиться, зросте ймовірність локальних грозових дощів.

З 23 серпня, напередодні вихідних, антициклон послабиться і температурний фон спаде: вдень до 24-29º, вночі теж стане прохолодніше 14-19º. Але спека на цьому ще не завершиться.

Ситуацію ускладнює значний тривалий дефіцит опадів, який з початку літа становить 40-60%, а на Смілянщині – 80%!

За такої погоди в природних екосистемах області УТРИМУЄТЬСЯ НАДЗВИЧАЙНА 5 КЛАСУ ПОЖЕЖНА НЕБЕЗПЕКА. Існує надзвичайно високий ризик виникнення пожеж на полях, торф’яниках, в лісах. Необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, адже їх порушення може призвести до масштабних пожеж та трагічних наслідків.

Читайте також:

Чому зростають ціни і на чому економлять черкащани? (ВІДЕО)

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version