додому Новини Черкаси На Черкащині надзвичайна спека: «тропічне» тепло навіть уночі

На Черкащині надзвичайна спека: «тропічне» тепло навіть уночі

0
спека погода літо
parlament.ua

На Черкащині тримається аномальна спека. Погода стає випробуванням, особливо для мешканців міст. Про це пише Черкаський обласний гідрометцентр.

Найближчі 10 днів антициклон продовжить «випробовувати» Черкащину спекою. Тропічні, навіть екваторіальні ночі 20-25º, вдень спека 35-39º, на поверхні грунту більше 60º!

Проте, через перегрівання земної поверхні в окремих районах можуть виникати потужні висхідні потоки, які провокуватимуть короткочасні грозові дощі.

Антициклон гарантує не тільки ясне небо, а й не дає можливості випаровуватися в атмосферу викидам автомобілів та промислових підприємств, що зумовлює накопичення шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери.

В умовах міста спека завжди переноситься гірше. Під прямими променями сонця асфальт та стіни будинків можуть нагріватися до 65-70°. З кожного квадратного метра поверхні в спеку випромінюється 7-8 тисяч кілокалорій теплової енергії. Це і створює ефект фінської сауни. Але в парну ми заходимо на кілька хвилин, а в такій розжареній атмосфері людина може перебувати годинами. Для організму це серйозний стрес.

Бережіть себе! Вільний час, якщо є можливість, краще проводити на природі, за містом, біля водойм. Прогулянки в умовах міста, здійснювати в ранні ранкові або вечірні години.

Дивіться також:

Як допомогти людині, яка перегрілася – поради черкаської лікарки (ВІДЕО) 

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version