додому Новини Кримінал На Черкащині колишній військовий і його дружина розробила схему: звільняли із армії...

На Черкащині колишній військовий і його дружина розробила схему: звільняли із армії чоловіків

0

На Черкащині викрито схему незаконного звільнення військовослужбовців зі служби через оформлення сфальсифікованих довідок по догляду за родичами. Оголошено про підозру працівниці медичного закладу, колишньому військовослужбовцю та 18 військовослужбовцям, інформують у Спеціалізованій прокуратурі.

За даними слідства, колишній військовослужбовець, вступив у змову з дружиною – співробітником Комунального некомерційного підприємства Кам’янської міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги №3».

За 80 тис. грн вони оформлювали бійцям сфальсифіковані довідки про наявність інвалідності близьких родичів, які потребують догляду, що є підставою для звільнення з військової служби.

Встановлено, що послугами організованої злочинної групи скористалось щонайменше 18 мобілізованих військовослужбовців.

Дванадцять з них вже було звільнено з військової служби з отриманням передбачених законодавством виплат на загальну суму близько 500 тис. грн. Ще 6 військовослужбовців подали фіктивні документи та чекали на звільнення.

П’ять військовослужбовців, незаконно звільнених зі служби, вже виявили бажання відшкодувати завдані державі збитки та повернутися на військову службу.

Продовжать службу й ті, хто подав фальшиві довідки для звільнення.

Зловмисники встигли надрукували близько 100 сфальсифікованих довідок, на підставі яких здійснюється звільнення з військової служби. Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів такі підробки вилучено.

Також виявлено понад 40 підроблених печаток, штампів різних медичних установ.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version