У харчовій промисловості за січень-жовтень відбувся спад виробництва продукції на 2,7 % порівняно з аналогічним періодом 2019 року. Втім зросло на 78,9% виробництво харчових субпродуктів свійської птиці та на 48,3% – м’яса курей, курчат, свіжого чи охолодженого.
Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.
Водночас спостерігається зростання виготовлення зерна зернових культур плющених, перероблені у пластівці, лущені, обрушені, різані або подрібнені на 32 %, на 29,5% – сиру плавленого. Також спостерігається збільшення на 17,1% виробництво крупи, борошна грубого помелу з вівса, кукурудзи, рису, жита, ячменю та інших зернових.
На 15,3% зросло виготовлення риби сушеної і в’яленої. Лікерів та інших спиртових напоїв з вмістом спирту не більше 45,4% – на 10,3 %, горілки з вмістом спирту не більше 45,4 % – на 9,6 %, води з додаванням цукру і підсолоджувальних чи ароматизуючих речовин, тобто напоїв безалкогольних типу лимонаду, оранжаду – на 7,2 %.
Водночас відбувся спад виробництва борошна пшеничного чи пшенично-житнього на 48,6 %, яловичини і телятини свіжої чи охолодженої на 47 %, тортів 13 %, олії соняшникової та сафролової на 12,7 %, пива солодового на 9,3 %, хліба та хлібобулочних виробів на 7,1 %, масла вершкового жирністю не більше 85% на 4 %.
Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині завершили збір зернових та технічних культур.