додому Новини На Черкащині знову можуть вимикати світло, – Віце-прем’єр-міністр

На Черкащині знову можуть вимикати світло, – Віце-прем’єр-міністр

0

Черкащина увійшла до списку областей, де можуть знову вимикати світло. Так, в області запровадять віяльне вимкнення електроенергії. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

13 лютого за дорученням Прем’єр-міністра України проведено засідання Антикризового енергетичного штабу під головуванням Віце-прем’єр-міністра. Розглянули питання кризової ситуації з енергозабезпеченням країни у зв’язку з припиненням постачання антрацитової групи вугілля з тимчасово неконтрольованої території України.

"Ситуація в Авдіївці показала, що потрібно скоординувати роботу всіх служб, пропрацювати всі можливі кризові сценарії для забезпечення енергопостачання і теплозабезпечення міст України", – наголосив Геннадій Зубко.

Заслухавши інформацію щодо реального стану справ від Укренерго, Енергоатому та Міненерговугілля, було доручено Міненерговугілля на чергове засідання Уряду винести рішення щодо введення надзвичайного стану в енергетиці. Областям – Харківській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській, Запорізькій, Сумській, Черкаській – провести штаби з надзвичайних і техногенних ситуацій.

"Штаби цих областей мають проаналізувати кризові ситуації, які можуть бути пов’язані з обмеженням енергопостачання. В першу чергу, щодо забезпечення населення енергопостачанням та теплом. Також розглянути роботу промислових підприємств, які працюють в безупинному режимі з точки зору добових графіків пікових навантажень", – зазначив Геннадій Зубко.

Крім того, Укренерго та відповідні підприємства мають розробити план заходів в умовах введення надзвичайного стану в енергетиці. А енергопостачальні компанії, а також підприємства, які виробляють тепло- і електроенергетику, – напрацювати кроки, які не дозволять розморозити енергогенеруюче обладнання.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за неприбраний сніг на комунальників Черкащини складають адмінпротоколи.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version